Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

AcasaPortalGalerieCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Konnichi wa Japan^^

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
Lum
Ghost
Ghost
Lum

Numarul mesajelor : 8
Data de inscriere : 09/02/2008

Konnichi wa Japan^^ Empty
MesajSubiect: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeSam Feb 09, 2008 12:43 pm

[b]Hello mina-san^^In fiecare zi va chinuiti sa invati cat mai multe limbi, materii la scoala si simt ca deja vati plictisit...am dreptate?Da...school is boring Evil or Very Mad

Vreti sa invatati ceva cu adevarat interesant care sa-i impresioneze pe colegii vostri enervanti si plictisitori?~ afro Atunci trb sa alegeti japoneza...ce amuzant e sa iti privesti colegii care se mira de ce zici tu...credeti-ma e experienta proprie, ceva de genu:Wow...ce limba mai e si asta scratch ?E super grea si alte chestii de genu Wink ~

Dati-le clasa...Nimic nu e mai bun decat un FAN ANIME^^Respect pentru toti fani anime Exclamation Twisted Evil Let's begin~! pig

Simt ca ai vrea sa inveti niste cuvinte usoare cu care sa ''te dai mare''...Citeste urmatoarele Razz

*Ohayo Gozaimasu-buna dimineata
*Konnichi wa~Buna ziua
*Oyasumi nasai-Noapte buna
*Arigato-Multumesc
*Sumimasen-Scuzati-ma, scuzama
*Itadakimasu~Multumesc pentru masa(se spune inainte de masa)-->a-ti putea sa spuneti si voi asta inainte de masa...deja imi imaginez cum se uita parintii vostri la voi lol! Ce????
*Gochisosama(deshita)-Multumesc pentru masa(se spune dupa masa)
*Sayonara-La revedere

Desi banuiesc ca multi dintre voi stiati toate chestiile astea pana acum...Va propun un targ...daca mai vreti lectii atunci sa vad doritori~!!Vreau sa aud cat de mult isi doreste un fan anime sa tina pasul cu personajele lor preferate din anime... jocolor

Mina.....Sayonara study Like a Star @ heaven
Sus In jos
Milky*Way
Fairy Dust
Fairy Dust
Milky*Way

feminin
Numarul mesajelor : 104
Varsta : 28
Localizare : Baia Mare
Stare de spirit : Fastacita^_^
Data de inscriere : 08/02/2008

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeSam Feb 09, 2008 1:52 pm

da da cu siguranta e foarte important sa stii cat mai multe limbi,credeti-ma am simtit pe pielea mea, tongue si mi se pare foarte interesant "cursul" tau Lum.Ma bucur sa vad ca cineva mai ne si invata pe aici Kiss ya

P.S:Yeh school is boring Sad
Sus In jos
Ay-chan
Dark Tenshi
Dark Tenshi
Ay-chan

feminin
Numarul mesajelor : 172
Localizare : lost world
Joburi/Distractii : nothing
Stare de spirit : lonely and sad
Data de inscriere : 07/02/2008

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeSam Feb 09, 2008 5:07 pm

lum cursul tau e minunat, pe unele le stiam deja, dar abea astept sa mai pui din lb jp.abea astept sa stiu cat mai multe cuvinte Very Happy Very Happy I I love you Japan
Sus In jos
http://an-otherstory-abouta-girl.piczo.com
Lum
Ghost
Ghost
Lum

Numarul mesajelor : 8
Data de inscriere : 09/02/2008

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeDum Feb 10, 2008 3:27 pm

Ohayo mina-san^^Hmmm...ma bucur ca v-a placut lectia cheers E timpul sa invatati ceva nou acum...so let's start Arrow ~!

Gramatica japonezilor e diferita de a noastra, si fata de celelate limbi cu siguranta...si stiti d ce?Pai ordinea lor intr-o propozitie e diferita...uite un exemplu:

Exclamation Eu mananc sushi.---->watashi wa sushi taberu.
Ordinea este:Subiect-predicat-verb.E ca si cum ai gandi invers...ia ceva timp ca sa te obisnuiesti cei drept scratch

Anyway...acum ca am lamurit un pic ordinea intr-o propozitie sa trecem la altceva.

Konnichi wa Tkashi-san-Buna ziua, domnule Takashi!-->San se foloseste cand te adresezi cuiva mai mare ca tine...este o forma de politete.

Ogenki desu ka?--Ce mai faceti?
Hai, genki desu.--Sunt bine.(raspunsul la intrebarea de mai sus)

Nan de isogashii desu ka?--Cu ce sunteti ocupat?
Shigoto de isogashii desu.--Sunt ocupat cu munca.

Gambate kudasai.---Mult noroc~~....E dragutz sa-i spui unui prieten apropiat cuvinte incurajatoare...si formula asta e cea mai uzuala si cea mai placuta Very Happy

Exclamation Intotdeauna cand vreti sa puneti o intrebare cuiva, la sfarsitul propozitiei se adauga particula 'KA'.
De exemplu:Kore wa hon desu ka?---Este aceasta o carte?
Kore wa enpitsu desu ka?--Este acesta un creion?
Are wa neko desu ka?---Esre aceea o pisica?

Ia sa revizuim putin cuvintele de azi:

*Genki(lit.)--Sanatos
*desu-a fi
*Hai---Da
*nan-ce
*Nan de--De ce, cu ce
*Isogashii-ocupat
*Shigoto-munca, ocupatie
*Ganbaru-a persevera
*Ganbatte kudasai--Noroc(succes)
*Neko-pisica
*Enpitsu-creion
*Hon-Carte
*Inu-caine
*Usagi-iepure

Hmmm...vreti sa va distrati si voi cu, cuvintele si frazele japoneze?Atunci o sa vad dau cateva exercitii interesante...O mica 'tema'... lol! ...Ia sa vad ce ati invatat!~

Inlocuiti punctele prin cuvintele sau expresiile adecvate:

....wa hon desu...
...wa neko desu...
Are...inu desu...
Are wa Takashi...
Watashi wa...desu.
Anata wa...desu...

Si traduceti in limba japoneza:

1.Buna ziua!Ce mai faceti? Sunt bine.

2.Cu ce sunteti ocupat?Sunt ocupat cu munca.

3.Este aceasta o carte?Este aceea o pisica?

4.Mult noroc!

Intrebari??? Cool
Sus In jos
Ay-chan
Dark Tenshi
Dark Tenshi
Ay-chan

feminin
Numarul mesajelor : 172
Localizare : lost world
Joburi/Distractii : nothing
Stare de spirit : lonely and sad
Data de inscriere : 07/02/2008

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeSam Feb 16, 2008 8:42 pm

deci incerc tema:

I
Are wa hon desu ka
Are wa neko desu ka
Are wa inu desu ka
Are wa Takashi ka
Watashi wa sushi desu ka
Anata wa...desu...
deci ce n-am stiut am lasat liber, necompletat. gomenasai ca nu am facut tot din prima parte, dar ce am facut nu stiu daca e bine.oricum am incercat

II

1.Buna ziua!Ce mai faceti? Sunt bine.

2.Cu ce sunteti ocupat?Sunt ocupat cu munca.

3.Este aceasta o carte?Este aceea o pisica?

4.Mult noroc!

1-Ohayo gonzaimasu!Ogenki desu ka?Hai, genki desu.

2-Nan de isogashii desu ka?Shigoto de isogashii desu.

3-Kore wa hon desu ka?Are wa neko desu ka?

4-Gambate kudasai! Smile
Sus In jos
http://an-otherstory-abouta-girl.piczo.com
Momo-chan
Fairy Dust
Fairy Dust
Momo-chan

feminin
Numarul mesajelor : 130
Varsta : 30
Localizare : Galati
Data de inscriere : 22/03/2008

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitimeVin Apr 18, 2008 8:10 pm

Interesant! Se pare ca am ceva de invatat, cu siguranta.
 Pacat ca nu pun limba japoneza in programa scolara(dar binenteles ca daca ar pune-o
 colegilor mei le-ar da mari dureri de cap, dureri  mai mari decat ale mele) Very Happy .
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Konnichi wa Japan^^   Konnichi wa Japan^^ Icon_minitime

Sus In jos

Konnichi wa Japan^^
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Age of Japan
» Japan Pics